Vi hade en fantastisk bröllopsdag tack vare er, tusen tack för allt du har hjälpt till med. Här kommer en summering av dagen:

Vi kom till Paris på torsdagen, vårt plan var tyvärr en timme försenat men inte mycket vi kunde göra åt det. Vi tog en vanlig taxi in till Paris, det stod fullt med taxibilar utanför flygplatsen som hade fast pris på 60 euros in till centrum, inte helt nödvändigt alltså att beställa taxi på förhand.

Hotellet vi bodde på var helt fantastiskt. Vi bodde i suiten högst upp, 55 kvm med en liten terrass och utsikt över Madeleine-kyrkan. Mycket bra personal så detta hotell ska ni absolut rekommendera till andra brudpar, särskilt om de reser med barn för det var gott om plats. Jättefint badrum också, stort, ljust och fräsch! (Best Western Premier Opera Richepanse – Madeleine suiten)

På torsdagen skulle jag ju till frisören och göra provuppsättning. Men hjälp, vilken trafik det är i Paris! Vi satt fast i 45 minuter i trafik-köer och kom sent till frisören. Hon väntade i alla fall på oss utanför på gatan och bjöd på champagne och fick oss verkligen att slappna av, gud vad uppstressade vi var!

Jag rekommenderar verkligen andra brudpar att boka en frisör som kommer till hotellet för provuppsättningen. (även om det blir lite dyrare)

Vi borde nog också ha åkt ner 2 dagar innan bröllopet och inte dagen innan som vi nu gjorde, det blev stressigt att hinna med både frisör och att träffa prästen på samma dag. (särskilt med tanke på alla våra taxiproblem)

På bröllopsdagen kom frisören till hotellet som bestämt, kl 8.30, och vi hade det verkligen trevligt när hon fixade iordning mig och vår dotter. Hon var otroligt duktig och blommorna levererades också till hotellet som avtalat.

Limon kom som den skulle och vi kom fram till ambassaden i god tid. Fotografen mötte oss utanför och var med inne under vigseln och tog bilder. Efter ambassaden var hon med oss runt i Paris och tog en massa vackra bilder! Hon var verkligen professionell! Det var också lite roligt att hon körde efter limousinen på scooter!!

Perfekt väder, sol och 28 grader. Efter fotograferingen så åkte vi tillbaka till hotellet för att vila oss lite innan vi skulle till kyrkan. Vi kom fram till kyrkan lite för tidigt men det gjorde inte så mycket och gästerna kom allteftersom. Gott om tid=ingen stress!

Ceremonin i kyrkan var mycket vacker och prästen var väldigt personlig i sin predikan, det blev väldigt speciellt.

Vid kl 18 kom minibussen och transporterade alla gäster till båten, vi kom dit runt 19-tiden, först ville de inte släppa in oss på båten då vi var lite tidiga men efter lite diskussion så gick det och de dukade upp med champagne och kanapéer. Personalen på båten var jättetrevlig och alla personer som satt på kajerna längs Seine vinkade och ropade gratulationsrop åt oss.

Vår son (5 år) fick dessutom sitta tillsammans med kaptenen stora delar av turen! Vi började middagen kl 21, mycket god mat och vin, musiken var också väldigt bra. Väldigt romantiskt att dansa brudvalsen framför Eiffeltornet! Vi kom tillbaka till land kring 00.30, inte så lätt att hitta taxi till alla men till slut så gick det. När vi kom tillbaka till hotellet hade fotografen varit där och lämnat CD med alla bilderna + färdigt fotoalbum med de bästa bilderna. Fantastiskt att få se alla bilderna redan samma dag!

Allt som allt var detta en strålande resa, trots vissa logistikproblem, och det blev en fantastisk upplevelse för oss och alla gäster. Vi hade aldrig kunnat ordna detta på egen hand, tack för bra hjälp och stöd innan och under hela arrangemanget.

Kramar från,

Astrid & Erik, Stockholm