Vanliga frågor och svar

Vad innebär en symbolisk ceremoni?

En symbolisk ceremoni har ingen juridisk giltighet, de flesta brudpar genomför först en borgerlig vigsel i Sverige eller på svenska ambassaden i Paris.

Här lämnas fritt till dem som lägger upp ceremonin att bestämma formerna; ceremonin kan vara lång eller kort, mycket högtidlig eller mer informell, beroende på vilka önskemål brudparet har.

Vad är en officiant?

Officiant kallas den personen som håller i ceremonin. (om ceremonin t ex sker i svenska kyrkan är prästen officiant)

Våra officianter pratar alla engelska och har erfarenhet av att genomföra många olika typer av ceremonier.

Hur sker kontakten med officianten?

Inför vigseln har ni ett möte med officianten (vanligtvis via Skype) så att han/hon får veta lite om er bakgrund och livssyn. Övrig kommunikation sker via epost och/eller telefon.

Vi vill gifta oss utomhus men är oroliga för vädret, vad gör vi om det regnar?

Oroa er inte, vi har alltid en ”plan B”. Om det skulle regna så mycket att vi inte kan genomföra ceremonin utomhus så har vi några inomhus-alternativ. (t ex under arkaderna i Palais Royal-parken) Notera dock att det är väldigt sällsynt att det regnar så pass mycket och länge att vi inte kan genomföra ceremonin utomhus som planerat.

Är det möjligt att gifta sig uppe i Eiffeltornet?

Nej, det är tyvärr inte möjligt att arrangera ceremonier uppe i Eiffeltornet. Däremot går det att genomföra bröllop i parken (Champs de mars) som omger Eiffeltornet.

Vi vill gifta oss på en strand på franska Rivieran, hur går det till?

Det finns flera stycken så kallade ”privata stränder” i södra Frankrike, oftast i anslutning till en restaurang där vi arrangerar våra vigslar.

Om oss

Franska Bröllop bildades 2002 och har i flera år hjälpt till att arrangera bröllop för skandinaver i Frankrike. Vi vänder oss till er som planerar en vigsel i Frankrike och som behöver praktisk hjälp med planeringen av bröllopet.

Ett bröllop är en av de största högtiderna i livet. Det är många detaljer som ska på plats för att få en dag precis som man tänkt sig, i synnerhet när man planerar att gifta sig utomlands. Vi ger stöd, råd, men framförallt praktisk hjälp som man som brudpar så väl behöver när man planerar att gifta sig utomlands.

Priser

I vårt bröllopspaket ingår all bröllopsplanering som ni kan tänkas behöva hjälp med (bokning av hotell, frisör, brudbukett, fotograf, transport, restaurang etc). Vi tar för detta ut ett arvode:

€ 300 under lågsäsong (oktober-mars)

€ 400 under högsäsong (april-september)

Utöver vårt arvode tillkommer själva kostnaden för beställda tjänster (frisör, fotograf etc), den totala kostnaden beror alltså på vilka och hur många tjänster ni beställer.

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss